Læs avisen online

6 tips til at være en god rejsekammerat

Det kan være svært at rejse sammen med andre, specielt i længere tid. Her er seks gode råde til at blive en bedre rejsekammerat.

Genrefoto: Colourbox
Genrefoto: Colourbox


Hold pauser fra hinanden

Selv en mor har brug for pauser med sit barn – så hvorfor skulle det være anderledes med rejsekammerater? Når man går op og ned ad hinanden hver dag i flere uger eller måneder, så får man brug for luft. Sørg for at give plads, og få plads, så der er alene-tid, hvor man kan samle sine tanker og nyde stilheden og ensomheden. De færreste vil kunne klare en jordomrejse omklamret af rejsekammerater.

Det behøver heller ikke være en hel eftermiddag. Et lille smut på internetcafé eller en kort gåtur til supermarkedet alene, kan være alt det kræver for at forny behovet for en rejsefælle.

Nogle vælger også at splitte op over længere tid og måske tilbringe et par dage eller en uge alene eller med nye rejsekammerater, før de mødes igen og rejser videre på den fælles rute.


Tilpas dig din rejsekammerat

Nogle rejsende er altid på, og farer rundt for at se en masse og snakker med alle. Andre er mere indadvendte, tilbagelænede, generte eller noget helt fjerde. Når man laver alting sammen i længere tid, så vil der være tidspunkter hvor personligheder vil være vidt forskellige, og det kræver tilpasning og kompromis.

Sørg for at snakke om disse episoder, når de sker. Prøv også løbende at tilpasse rejsekammeraters vaner, og bed dem gøre det samme. På denne måde kan man mødes på midten og ikke holde hinanden tilbage – og i det lange løb skabe dårlig stemning.

Hvis man er usikker på sin rejsekammerat inden man tager afsted, så snak ud om det inden man sidder i flyveren eller midt i et skænderi på den anden side af jorden.

Når det er tid til at komme afsted, så kom afsted

Man kender det selv, hvis man har en aftale eller plan, og følges med en der er langsom, eller ikke kan komme ud af døren. Det er frustrerende ud over alle grænser, og det vil det også være for en rejsekammerat, hvis man ikke får fart i fødderne.

Hvis man har en aftale om at skulle se noget, eller planer om at skulle rejse videre, så kom afsted.

Hav en mening

Sig ikke “hvad vil du?”, men hav din egen mening. Selvfølgelig skal man kunne gå på kompromis og ikke have en mening om alt på rejsen, men lad være med at tro, at man er den perfekte rejsekammerat, hvis man bare altid lader andre bestemme. Ofte vil man både frustrere sig selv og andre, hvis ikke man deltager i planlægningen og diskussionerne på turen.

Hvis man ikke selv bestemmer lidt, så får man ikke meget ud af rejsen, og ens rejsekammerat vil efter noget tid begynde at få dårlig samvittighed, da de føle, at de bestemmer alt og er nogle egoister.Betal din del, men slap af med penge

Diskussioner om penge er hyppige på rejser, og kan totalt ødelægge stemningen og potentielt forholdet mellem rejsekammerater. Et godt råd er, at betale sin del – uden at være smålig. Hvis rejsekammeraten skylder en 100 kroner, så lad det ligge til man kommer hjem eller rejsekammeraten selv nævner det. Lad være med at spørge om dem hele tiden, og vær lidt large når det kommer til regninger og andre udgifter. I sidste ende går det formentligt lige op, hvis alle rejsende har den holdning.


Flyd med strømmen

Overplanlægning og for meget focus på ting man skal nå at se, kan være i modsætning til det at rejse for at opleve. Hvis man selv eller ens rejsekammerat ikke er fleksibel, kan det betyde ridse i laksen over længere tid. Et godt råd er, at lade planer være planer og flyde lidt med strømmen og tage tingene som de kommer, og det går begge veje. Det betyder at man også må være lidt eftergivende, hvis en rejsekammerat meget gerne vil blive en dag længere eller se en attraktion, man måske ikke selv ville se. Det handler om at give hinanden plads, så alle får en god oplevelse og rejse.

Henter rating;

Hvad synes du om denne artikel?

Hvad synes du om denne artikel?