Læs avisen online

Verdens 10 flotteste treks

Foto: Colourbox
Foto: Colourbox


10. Baltoro Gletsjer og K2, Pakistan

Baltoro Gletsjeren fungerer som en en korridor af is, og leder til den kolossale top på K2 i 8.611 meters højde, og dermed verdens næsthøjeste punkt. Dette enestående trek foregår igennem noget af den mest majestætiske natur, der kan få de fleste vandrere til at føle sig meget små og ubetydelige. Hvis de 15 dage turen tager ikke skræmmer en, kan man tage ekstra dagture ud og se andre dele af gletsjeren.

 

9. Haute Ruten, Frankrig-Schweiz

Ruten starter i Chamonix i Frankrig og løber igennem det sydlige Valais til Zermatt i Schweiz, og undervejs kommer man forbi noget af det smukkeste natur Alperne kan byde vandrere på. Sommer-ruten, der tager en lidt anden vej end vinter-ruten, tager omkring to uger at gennemføre og kræver en ret god kondi.

 

8. The Narrows, USA

26 kilometer igennem kløfter formet af Virgin River over århundreder er hvad man får, hvis man beslutter sig for at besøge Zion National Park og følge ruten The Narrows. Ruten ligger mere eller mindre i Virgin River, hvilket betyder, at man går med fødderne i vand på over halvdelen af ruten. De 26 kilometer kan tilbagelægges på en dag, hvis man har benene til det, men mange vælger at tage det stille og roligt og nyde naturen - og en overnatning på en af naturparkens 12 campingpladser (sørg for at booke i forvejen).

 

7. Routeburn Track, New Zealand

Oplev den fantastiske subalpine udsigt på New Zealands South Island hen over tre dage på det 32 kilometer lange trek Routeburn Track. Ved foden af Southern Alps går ruten igennem to nationalparker, Fiordland og Mt Aspiring. Højdepunkterne på ruten er udsigten fra Harris Saddle og fra toppen af Conical Hill, sidstnævnet udsigt byder på brækkende bølger i horisonten. Den største udfordring ved denne vandretur er faktisk at få en plads, da deltagerantallet er meget begrænset.

 

6. Overland Track, Australien

Tasmaniens førhistoriske landskab opleves bedst på denne 80 kilometer lange vandretur, der tager mellem fem og seks dag. Ruten slanger sig mellem Cradle Mountain og Lake Saint Clair, der også er Australiens dybeste ferskvandssø. Ruten er klart markeret og bringer vandrere forbi smukke bjerge, fantastiske søer og vidtstrækkende skove og marskland. Hvis man vil bruge længere tid, er der rig mulighed for at slå smutture ud fra ruten og ind i landskabet, hvor man blandt andet kan opleve vandfald og dale. Det er også muligt at bestige Tasmaniens højeste punkt, Mount Ossa, der måler 1.617 meter.

 

5. Indiske side af Himalaya, Indien

Der er ikke så mange der vandrer på den indiske side af Jordens mægtigste bjergkæde, så hvis man foretrækker at vandre i ensomhed, så er det her man skal opleve Himalaya. De mest hardcore vandrere kan prøve kræfter med 24-dages ruten fra Spiti til Ladakh. Den ekstremt afsides og udfordrende vandrerute følger ældgamle handelsruter, og har ifølge sagnet fået Rudyard Kipling til at udbryde: "Guderne må bo her, for der er ikke plads til mennesket her".

 

Foto: Colourbox

4. Everest Base Camp, Nepal

Et trek for de sejere vandrere, hvor man når op i en højde af 5.545 meter ved Kala Pattar i løbet af tre uger. Vandreturen er ekstremt populær hos vandrere, der har lyst til at kunne sige: "Jeg har været ved foden af verdens højeste punkt". Men undervejs får vandrere altså også mange unikke og fantastiske udsigter at blære sig med, når de kommer hjem. Højden på vandreturen kan godt gøre de fleste lidt svimle i mere end en forstand, men det plejer at gå væk når man akklimatiserer sig.

 

3. Pays Dogon, Mali

'Dogon folkets land' er en af de flotteste regioner i hele Afrika. En vandretur her kan vare fra to til 10 dage, og det indebærer stejle klipper ved byen Bandiagara, hvor bjergvæggen er bebygget med små hytter. Dogon landsbyerne bygget på de skrå vægge er vandreturens klimaks, og Dogon folket selv er kendt for deres maskerede dansere, elegant udsmykkede trædøre og de små hyggelig landsbyer.

 

2. Inca Sporet, Peru

Dette 33 kilometer lange vandrespor blev oprindeligt grundlagt af Incaerne for mange tusinde år siden. I dag vandrer flere tusinde entusiaster året rundt fra den Hellige Dal til det sagnomspundne Machi Picchu. Sporet går op og ned og snor sig rundt om bjerge, hvilket betyder at man kommer forbi tre bjergpas på ruten. Udsigten byder på sneklædte tinder og ældgamle ruiner, hvilket gør dette til Sydamerikas mest berømte spor - og det er helt fortjent.

 

1. GR20, Frankrig

GR20 er 15 anstrengende dage over Korsica, og den er legendarisk på grund af variationen, man oplever som vandrer igennem de mange landskaber. Der er skove, månelandskab af granit, blæsende kratere, gletsjersøer, moser, snedækkede tinder og meget mere. Men GR20 er ikke let. De 168 kilometer indebærer bjerglandskaber, hvor underlaget kan være ubarmhjertigt og stejle op- og nedstigninger, men det er alt sammen en del af oplevelsen.

 

Kilde: Lonely Planet
Henter rating;

Hvad synes du om denne artikel?

Hvad synes du om denne artikel?