Læs avisen online

Mad-roadtrip: De 5 bedste sandwich i USA

Der er andet end burgere at spise i USA. Tag på et roadtrip og oplev USAs fantastiske sandwich-kultur.

Foto: flickr/Kurt Wagner
Foto: flickr/Kurt Wagner


Foto: flickr/mhaithaca

5. PMP - Poor Man's Pizza (Den fattige mands pizza)

PMP - eller den fattige mands pizza - er en billig og velsmagende sandwich. Den består af en stor baguette, der er flækket på midten og fyldt med olie, hvidløg og tomat, og så kommer pizzafyldet. Det er op til en selv, hvilket fyld man ønsker, men den mest populære udgave er 'Full Sui' (der står for Full Suicide, eller på dansk selvmord), der har champignonger, pølser og pepperoni. Der er også MBC, der indeholder kødboller og ingredienserne vi eller kender fra pizza. Det er billigt og alle fra studerende, til hjemløse til mappedyr spiser her.

Fås her: Hot Truck – Ithaca, New York

 

Foto: flickr/jshyun

4. Friterede østers og rejer Po Boy 

Hvad der kaldes sandwich i resten af USA, kaldes Po Boys i New Orleans, og de serveres oftest med kød eller friterede rejer, østers eller fisk. Det er en lokal specialitet, og hvis man er i New Orleans eller omegn må man ikke snyde sig selv for en. De fåes i to størrelser; halv eller hel (15 eller 30 cm). New Orleans er også en festby, med masser af barer og stærke cocktails og her kommer po boyen ind som den perfekte gå-hjem mad eller tømmermænd-gå-væk mad dagen derpå. Masser af fedt, salt og smag. Det rygtes at de bedste po boys fås hos Acme, men vær beredt på at stå i kø.

Fås her: Acme – 724 Iberville Street, New Orleans, Louisiana 

 

Foto: flickr/bryce_edwards

3. Jim’s Steaks Cheesesteak med Provolone-ost

Jim's Steaks er  ligesom Acme lige så meget en turistattraktion som spisested, men disse steder er alså turistattraktioner fordi deres sandwich er fantastiske - og værd at så i kø for at spise. Jims sandwich er simpel, der er oksekød, bløde løg og provolone-ost. Derudover kan man få ketchup, mayo eller hotsauce. Det er simpelt og det er meget amerikansk. Man kan ikke besøge USA uden at smage en cheesesteak sandwich, og her får man en af de bedste. Man har også chancen for at se et par kendte ansigter, da flere stjerner også spiser her.

Fås her: Jim’s Steaks – 400 South Street, Philadelphia, Pennsylvania

 

 

Foto: flickr/esteban

2. Pastrami på brød af rug hos Carnegie Deli

Amerikanerne sværger, at denne sandwich ikke kun er stor i USA, men faktisk er en af verdens mest elskede. Den er rimelig simpel; surdejsbrød på rug (ikke rugbrød), pastrami og sennep. Men lige så enige de er om, at det er en fantasisk sandwich, lige så uenige er de om, hvor man får den henne. De to steder, hvor man kan være sikker på at få en lækkerbisken ligger begge i New York; henholdsvis Carnegie Deli,og Katz’s Delicatessen.

Fås her: Carnegie Deli – 854 7th Ave, New York, New York

 

Foto: flickr/Kurt Wagner

1. Hummerburger på Abbott’s

En utraditionel sandwich for os europæere, men en gammel kending i det amerikanske køkken: hummer på burgerbolle. Det lyder meget amerikansk at mikse de to ting, men det slår ikke fejl. Klumper af hummerkød, kogt og stablet på en bolle og serveret med smeltet smør. Spis sandwichen på Abbott's og få en fantastisk udsigt med oven i købet, hvor man kan sidde og se på yachts og både mens solen går ned.

Fås her: Abbott’s – 117 Pearl Street, Noank, Connecticut  

 

Kilde: Gearpatrol.com
Henter rating;

Hvad synes du om denne artikel?

Hvad synes du om denne artikel?