Læs avisen online

Madplanen uge 3

I denne uge står der blandt andet fiskesuppe med safran og hakkebøf på menuen.

  • 20. januar 2012 15:00


Indkøbsliste uge 3

GRØNT

750 g jordskokker.

1 bundt porrer (4 stk.).

1 lille hvidkål.

1 fennikel.

500 g broccoli (et hoved).

200 g spæd spinat.

6 modne tomater.

To bdt. timian, mynte,

kruspersille og basilikum.

 

KØL/FROST

2 grove brød.

1 pose ekstrafine ærter.

1 pose ekstrafine grønne

bønner.

4 laksefi leter.

400 gram fi skefi leter.

4 kyllingefi leter.

400 gram kalkunkød i tern

eller strimler.

1 svinemørbrad.

400 gram hakket oksekød,

maks. 10% fedt.

 

KOLONIAL

1 glas tomatsauce, 700 ml.

1 dåse hakkede tomater.

Couscous.

 

SPISEKAMMERET

Ekstra jomfruolivenolie

og rapskimolie.

Havsalt, friskkværnet

sort peber, gurkemeje, hel

spidskommen og safran.

Lyst rørsukker og sirup.

Kalvefond/bouillon, hønsebouillon/

vand, fi skefond/

bouillon, soja og madkulør

og majsstivelse.

Hvidløg, gule løg, gulerødder,

citroner, 2 persillerødder,

1 stor rødbede og en

appelsin.

Mælk, smør, fromage frais

og let mayonnaise.

Rosiner, sorte oliven og

citronsaft på fl aske.

Perlebyg, kartofler, ris og

pasta - evt. fuldkorn.

Stegepose.


MANDAG

HAKKEBØF MED BLØDE LØG OG GULERODSSALAT

45 min.

400 g hk. oksekød, maks.

10% fedt.

Salt og peber.

25 gram smør.

3 løg.

2 spsk. sirup.

3 dl kalvefond eller bouillon.

1 spsk. majsstivelse.

1 dl mælk.

3 spsk. sojasauce.

Kulør.

Kartofler, 150 g pr. person.

500 g dampede broccolibuketter.

Tilbehør: 5 gulerødder, rives og blandes med 1,5 spsk. citronsaft, ½ spsk. s ukker og 1½ spsk. rosiner.

 

• Form fire hakkebøffer. • Skær løgene i ringe, og læg dem i letsaltet vand i cirka fem minutter. Afdryp dem i en sigte. • Kom 10 gram smør og sirup på en pande, brun løgene heri, og tag dem af panden. • Kom 15 gram smør på panden, brun bøfferne på begge sider, krydr med salt og peber, og steg dem herefter, til de er gennemstegte, og tag dem af. • Hæld fond på panden, og kog op. Rør majsstivelsen ud i mælken, og rør det i. Tilsæt soja og kulør. Kog kort igennem, og smag til med salt og peber.

 

TIRSDAG

PASTA MED L AKS OG SPINAT

40 min.

4 laksefileter.

Olivenolie.

Havsalt og friskkværnet

sort peber.

400 gram pasta: fettucine,

linguine eller spaghetti.

200 gram spæd spinat.

200 gram ekstrafine grønne bønner.

Tilbehør: citronbåde.

 

• Skyl og tør spinaten, kom den i en gryde med 1 tsk. olivenolie, lidt salt og peber, og lad den reducere, læg den i en sigte, og pres forsigtigt lidt af væden fra. • Læg bønnerne i en skål, giv dem et drys salt og et dryp olie. Overhæld eventuelt to gange med vand - i så fald skal salt og olie puttes i det sidste hold vand. • Kog pastaen. • Gnid laksefileterne med olie, krydr med salt og peber, og steg dem.
• Vend spinaten med pastaen.

 

ONSDAG

KYLLING MED TOMAT

40 min.

4 kyllingefileter.

1 glas tomatsauce (700 ml).

1 fed hvidløg, mases.

2 topskud frisk basilikum.

1 spsk. olivenolie.

400 gram ekstrafine ærter.

2 tsk. rapskimolie.

Tilbehør: kogte ris.

 

• Sæt risene over. • Kog kyllingen 20 minutter i letsaltet vand. • Varm saucen stille op med hvidløg, basilikum og olie. Kom kyllingekødet

i den varme tomatsauce, og smag saucen til med salt og peber. • Damp ærterne, og vend dem med rapskimolie.

 

TORSDAG

JORDSKOKSUPPE MED PORRER OG PERSILLEOLIE

45 min.

750 gram jordskokker.

3-4 porrer - både den hvide

og lysegrønne del.

Havsalt og friskkværnet

sort peber.

1 buket timian, bundtet.

2 dl mælk.

2 spsk. rapskimolie.

Persilleolie: 2 spsk.

Tilbehør: ristet, rustikt brød.

 

• Bland rapskimolie med finthakket kruspersille. • Skræl jordskokkerne, og skær dem i tern. • Skær porrer i ringe, og s kyl dem godt. • Læg det hele i en gryde, tilsæt 1 spsk. havsalt, timian og 1 spsk. raps-kimolie. • Hæld en liter kogende vand over, og lad suppen simre i 15 minutter. • Blend suppen med 1 spsk. olie. Smag til med salt og peber.

 

FREDAG

COUSCOUS MED KALKUN

40 min.

300 g hvidkål.

3 gulerødder.

2 løg.

400 g kalkunkød i tern

eller strimler.

1 spsk. olie.

1 ds. flåede, hakkede tomater.

2 dl hønsefond eller vand.

1 spsk. citronsaft.

2 tsk. gurkemeje.

1 tsk. spidskommen (ristes på en tør pande og stødes i en morter).

1 tsk. salt.

Peber.

3 dl couscousgryn.

50 g sorte oliven.

1 appelsin.

Frisk mynte.

 

• Snit hvidkålen. • Skær gulerødderne i skiver. • Skær løget i både. • Svits kalkunkødet i olie.• Svits grøntsagerne med, og tilsæt

de øvrige ingredienser. • Lad retten snurre under låg cirka 10 min. Smag til med salt og peber. Pas på, den ikke brænder på. • Pynt retten med oliven, appelsin og mynte.

 

LØRDAG

FISKESUPPE MED SAFRAN

60 min.

400 gram fiskefileter.

1 spsk. citronsaft.

6 modne tomater.

1 løg.

2 gulerødder.

1 fennikel.

1 lille porre.

2 tsk. olivenolie.

0,2 g safran.

3 fed finthakket hvidløg.

1 l fiskefond eller bouillon.

Salt og peber.

Tilbehør: grovflute.

100 g kolde kartofler, kogt.

2 spsk. letmayonnaise.

2 spsk. fromage frais.

1 spsk. citronsaft.

 

• Mos kartoflerne, og kom dem i mayonnaisen. Rør fromage frais i. Smag til med to fed hvidløg, citronsaft og salt og peber. • Skær fiskefileterne i tern, og dryp dem med citron. • Skær et X i tomaterne, og læg dem i kogende vand et par minutter. Flå skindet af

tomaterne, halver dem, og fjern kernerne. • Skær løg, gulerødder og fennikel i små tern. Skær porren i ringe. • Svits grøntsager og et fed hvidløg i olie. Tilsæt fiskefond/bouillon, tomatterne og safran. Kog det sammen i cirka 10 minutter. Tilsæt fisken, og kog den ganske forsigtigt med i 5 minutter. Smag til med salt og peber.

 

SØNDAG

SVINEMØRBRAD MED PERLEBYG OG RØDDER

3½ t.

1 svinemørbrad.

Havsalt og friskkværnet

sort peber.

1 spsk. rapskimolie.

En buket timian.

1 stegepose.

200 g rødbedetern.

100 g persillerodstern.

100 g gulerodstern.

1 tsk. rapskimolie.

Lidt friske kruspersillekviste,

skyllede og tørre.

3 dl perlebyg.

1 citron.

Tilbehør: rapskimolie, som sættes på bordet, så man kan dryppe kødet eller e n sauce af fonden, som hældes fra mørbraden.

 

• Afpuds mørbraden, og gnid den med olie, salt, peber og timian. Læg det hele i en stegepose, og luk den, klip et hjørne af posen. Læg mørbraden i et ovnfast fad midt eller nederst i ovnen ved 130 grader varmluft i tre timer. • Efter to timer lægges rodtern - der i en skål

er gnedet med olie, salt o g peber og blandet med persille - på bagepapir på bageplade og stilles over mørbraden, således at de bager med den sidste time. Skyl og kog perlebyg 15-20 min. Bland rødderne med perlebyggen, og dryp med olie og citronsaft. 




Henter rating;

Hvad synes du om denne artikel?

Hvad synes du om denne artikel?